Ingredience: | |||||
olivový olej | 1 lžíce | rajčata | 1 plechovka | cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | chorizo klobáska | 15 dkg | uzená paprika | 2 lžičky |
sladká paprika | 1 lžička | fazole černé oko | 1 hrnek | zelená petrželka | svazek |
vývar nebo voda | cca 1 a 1/2 l |
Polévka vonící chorizem a uzenou paprikou, která vás překvapí svou intenzivní chutí. Pokud máte rádi kyselé, pak ji určitě vyzkoušejte. Můžete přidat místo sladké papriky chilli papričku a polévka vás krásně v zimě zahřeje a v létě ochladí. Ideální podávat ji kdykoliv. Není to žádný originální recept španělské kuchyně, polévku jsem si tak pojmenovala kvůli chorizu, uzené paprice a rajčatům.
Alespoň 2 hodiny předem si namočte fazole do vody. Na půl lžíce olivového oleje osmahněte cibuli nakrájenou na kostky a nasekaný česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte papriky, mírně opečte a rychle přilijte rajčata z konzervy. Přidejte vývar nebo vodu a fazole. Vařte cca 20 minut. Na zbytku olivového oleje osmažte chorizo nakrájené na kolečka a 2/3 nasekané zelené petrželky a přidejte do polévky. Vařte do změknutí fazolí. Ochuťte solí a pepřem a podávejte posypané zbytkem zelené petrželky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI