Španělská fazolačka zpět

Ingredience:
olivový olej1 lžícerajčata1 plechovkacibule1 ks
česnek2 stroužkychorizo klobáska15 dkguzená paprika2 lžičky
sladká paprika1 lžičkafazole černé oko1 hrnekzelená petrželka svazek
vývar nebo vodacca 1 a 1/2 l
olivový olej 1 lžíce, rajčata 1 plechovka, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, chorizo klobáska 15 dkg, uzená paprika 2 lžičky, sladká paprika 1 lžička, fazole černé oko 1 hrnek, zelená petrželka svazek, vývar nebo voda cca 1 a 1/2 l

Příprava

Polévka vonící chorizem a uzenou paprikou, která vás překvapí svou intenzivní chutí. Pokud máte rádi kyselé, pak ji určitě vyzkoušejte. Můžete přidat místo sladké papriky chilli papričku a polévka vás krásně v zimě zahřeje a v létě ochladí. Ideální podávat ji kdykoliv. Není to žádný originální recept španělské kuchyně, polévku jsem si tak pojmenovala kvůli chorizu, uzené paprice a rajčatům.

Alespoň 2 hodiny předem si namočte fazole do vody. Na půl lžíce olivového oleje osmahněte cibuli nakrájenou na kostky a nasekaný česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte papriky, mírně opečte a rychle přilijte rajčata z konzervy. Přidejte vývar nebo vodu a fazole. Vařte cca 20 minut. Na zbytku olivového oleje osmažte chorizo nakrájené na kolečka a 2/3 nasekané zelené petrželky a přidejte do polévky. Vařte do změknutí fazolí. Ochuťte solí a pepřem a podávejte posypané zbytkem zelené petrželky.

2018-02-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI