Špenátová polévka s kopřivami a medvědím česnekem zpět

Ingredience:
mražený špenát (čerstvý)300 gmladé kopřivy120 gmedvědí česnek80 g
jarní cibulka2 kssmetana na vaření (sojová)200 gzeleninový vývar750 ml
hrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chutimuškátový oříšek1/4 lžičky
olej dle potřebylístky špenátu, rukoly, fialky na ozdobení
mražený špenát (čerstvý) 300 g, mladé kopřivy 120 g, medvědí česnek 80 g, jarní cibulka 2 ks, smetana na vaření (sojová) 200 g, zeleninový vývar 750 ml, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, muškátový oříšek 1/4 lžičky, olej dle potřeby, lístky špenátu, rukoly, fialky na ozdobení

Příprava

Pokud budete chtít nějakou opravdu jarní a především zelenou, je tato polévka přímo pro vás. Tato polévka je rychlá, chutná a díky tomu, že do ní přidáte mladé kopřivy a medvědí česnek, není to úplně obyčejná polévka. Hodláte-li se naladit na zelenou vlnu, určitě tuto polévku vyzkoušejte.

Jarní cibulku si na jemno nakrájíme a osmahneme na troše oleje, až zesklovatí. Pak přidáme povolený špenát, propláchnutý a nasekaný listový špenát, mladé kopřivy a medvědí česnek. Vše zalijeme vývarem a provaříme (stačí cca 5 minut). Osolíme, opepříme, a jakmile je špenát provařený, rozmixujeme vše tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu a opět provaříme. Na závěr přidáme muškátový oříšek, a pokud je třeba, tak ještě dosolíme nebo opepříme. Podáváme ozdobené lístky špenátu, smetanou, a pokud máme, třeba i fialkami.

2017-04-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI