Špenátová polévka s parmezánem zpět

Ingredience:
máslo40 gvětší cibule1 kshraška / hladká mouka30 g
drůbeží vývar1 litrmražený listový špenát200 gčesnek2 stroužky
smetana ke šlehání 33%100 mlstrouhaný parmezán1 talířeksůl1 špetka
pepř1 špetka
máslo 40 g, větší cibule 1 ks, hraška / hladká mouka 30 g, drůbeží vývar 1 litr, mražený listový špenát 200 g, česnek 2 stroužky, smetana ke šlehání 33% 100 ml, strouhaný parmezán 1 talířek, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Celá rodina milujeme špenát v jakékoliv podobě. Nezaměňujte s konzistencí a původním zpracováním! Ten šedavý protlak ve školních jídelnách, co všichni nesnáší, vůbec nemám na mysli. Takže ani v polévce nesmí chybět. Na internetu jsem zkoukla několik receptů a nakonec vytvořila vlastní pokus. A všem moc chutnal.

Na másle zpěníme cibulku, zasypeme moukou a zasmažíme jíšku. Zalijeme vývarem, pečlivě rozmícháme, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut vařit. Přidáme mražený špenát a vaříme dalších 10 minut. Prolisujeme česnek do polévky a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme smetanou a parmazánem, pokud je to potřeba, dochutíme solí a pepřem, necháme přejít varem a je hotovo. Polévku na talíři zdobíme troškou strouhaného parmazánu.

2015-08-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Náklady

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI