Ingredience:a | |||||
špenát | 300 g | brokolice | 1 ks | cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks | voda | 1 l | česnek | 2 - 3 stroužky |
máslo | kousek | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
ricotta | 1 kelímek | krutony z pečiva | dle potřeby |
Jak je venku zima, tak se ihned vrhám do vaření polévek. Já je sice miluji celoročně, ale tohle počasí si o to prostě říká.
Znáte tu chvíli, kdy přijdete vymrznutý z venku, odložíte kabát a hledáte něco na zahřátí. V tu chvíli na plotně bublá polévka, vy si ji nalijete do misky, usadíte se, uvelebíte a vychutnáváte horké doušky po lžících, které vás pomalu zahřívají. Ano, přesně proto ty polévky miluji.
Podobné krémy dělám většinou se smetanou nebo kokosovým mlékem. Tentokrát jsem měla doma ricottu a tak jsem si řekla, že ji zkusím do polévky přidat. Nakonec to bylo opravdu vynikající a rozhodně se k této variantě v nejbližší době vrátím.
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno.
Rozpálíme si hrnec, když je horký, vložíme do něj lžici másla a pokrájenou cibuli. Tu restujeme do zlatova.
Mezitím si nastrouháme mrkev. Když nám cibule zlátne, tak ji přidáme do hrnce a ještě chvíli společně restujeme.
Zatím si pokrájíme brokolici na růžičky i s očištěným košťálem. Tu přidáme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme ještě listy špenátu, osolíme, opepříme, přidáme stroužky česneku a vaříme cca 10 minut.
Poté celou polévku rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme kelímek ricotty a rozmícháme ji. Poté dochutíme solí pepřem a popřípadě ještě česnekem.
Podáváme s opečenými kousky pečiva.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI