Špenátovo-kopřivový krém zpět

Ingredience:
máslo2 lžícemenší cibule1 ksčesnek1 - 2 stroužky
čerstvý špenát2 hrstimladé kopřivy1 hrstzeleninový vývar dle potřeby
smetana na vaření 33%250 mlsůl dle chutipepř dle chuti
máslo 2 lžíce, menší cibule 1 ks, česnek 1 - 2 stroužky, čerstvý špenát 2 hrsti, mladé kopřivy 1 hrst, zeleninový vývar dle potřeby, smetana na vaření 33% 250 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes máme ZELENÝ ČTVRTEK. V tento den se v chalupách vařilo z jarní zeleniny, nebo luštěnin. Hlavní ingrediencí bývaly mladé kopřivy, špenát a petrželka. Pekly se ale i preclíky, pletence nebo škvarkové placky, které se přikusovaly k jarním polévkám. 

Špenát a kopřivy umyjeme, dáme do sítka a spaříme horkou vodou. Na másle orestujeme cibulku, trochu česneku a přidáme špenát s kopřivami. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme smetanu a necháme provařit. Poté ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Servírujeme ozdobené slaninou, nebo máslovými krutony.

2017-04-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI