Ingredience: | |||||
nastrouhaný parmazán | 1 - 2 lžíce | nastrouhaná citronová kůra | špetka | nastrouhaný muškátový oříšek | špetka |
sůl | špetka | vejce | 1 ks | masový vývar | dle potřeby (cca 400 ml) |
hladkolistá petržel, nasekaná nadrobno | 1 lžíce |
Jelikož nás podzim pomalu opouští a v Liberci nám tu dokonce hlásí, že brzy začne sněžit, tak jsem si pro vás dnes připravila recept, který vás rozhodně zahřeje. Stracciatella alla romana je polévka, která pochází původně z Říma a jedná se o další recept chudých neboli tzv. "cucina povera".
Na její přípravu budeme potřebovat hlavně poctivý domácí vývar a vejce. Množství ingrediencí je dobré si upravit každý podle svého. Někdo má třeba raději hustější polévky a tak může přidat třeba více sýra.
Vývar můžete použít nejen masový, ale také zeleninový. Polévka bývá tradičně připravována v období Vánoc, tedy okolo 25. prosince (pozn. Italové slaví Vánoce právě 25. prosince).
V misce si rozšleháme vejce společně se sýrem, citronovou kůrou, solí, muškátovým oříškem a všechno promícháme. Hotový vývar scedíme přes síto a necháme vaři na mírném ohni. Přidáme do něj naši směs a po dobu 2 - 3 minuty ji energicky mícháme metličkou (nebo vidličkou), dokud nám nevzniknouo takové hrudky. Oheň vypneme, do polévky přidáme petržel. Podáváme ji teplou, třeba s chlebem.
TIP: S citronem pomalu, pokud ho tam dáte moc, tak se vám podaří zkazit jídlo hned napoprvé, jako mně. Někdo do směsi přidává i strouhanku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI