Studená letná polievka zpět

Ingredience:
póry3 ksžlté papriky (asi 400 g)2 kszemiakov400 g
mäsitých paradajok500 gcesnaku1 strúčikguľatej ryže100 g
oleja lisovaného za studena2 lyžicesójovej omáčky1 lyžicačerstvo mleté čierne korenie štipka
paradajkovej šťavy (ľahko osolenej)1 lcitrónovej šťavy4 lyžicenakrájanej pažítky4 lyžice
vajcia uvarené natvrdo4 kscréme fraiche150 g
póry 3 ks, žlté papriky (asi 400 g) 2 ks, zemiakov 400 g, mäsitých paradajok 500 g, cesnaku 1 strúčik, guľatej ryže 100 g, oleja lisovaného za studena 2 lyžice, sójovej omáčky 1 lyžica, čerstvo mleté čierne korenie štipka, paradajkovej šťavy (ľahko osolenej) 1 l, citrónovej šťavy 4 lyžice, nakrájanej pažítky 4 lyžice, vajcia uvarené natvrdo 4 ks, créme fraiche 150 g

Příprava

Podávame s kopčekom créme fraiche....

Zeleninu umyjeme a očistíme. Pór nakrájame na dva centimetre dlhé kúsky, papriku na kosoštvorce a ošúpané zemiaky na kocky. Paradajky nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a nasekáme.

Ryžu opražíme na oleji. Pridáme zemiaky, papriku, sójovú omáčku, korenie a cesnak a zalejeme paradajkovou šťavou.

Uvedieme do varu, stíšime oheň a povaríme. Asi po 20 minútach pridáme pór a paradajky a varíme ďalších 20 minút.

Polievku ochutíme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť. Vajcia ošúpeme a nasekáme nadrobno. Polievku nalejeme do tanierov, posypeme pažítkou a nasekanými vajcami a podávame s kopčekom créme fraiche.

2014-02-28 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI