Ingredience: | |||||
velká rajčata | 4 ks | červená paprika na kostky | 1 ks | stroužky česneku na čtvrtky | 4 ks |
krupicový cukr | 2 lžíce | jablečný ocet | 100 ml | citronová šťáva | 1 lžíce |
chilli | 1 špetka | salátová okurka na kostičky krájená | 1 ks | jarní cibulka najemno krájená | 2 ks |
olivy krájené na kolečka | 1 velká hrst | pažitka | 1 hrstička | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka | olivový olej | 1 velká lžíce | opečené toasty | 6 ks |
kolečka citronu na ozdobu | 4 ks |
Teploty sice poklesly o nějaký ten stupínek níže, ale nevím, jak u vás, u nás je pořád příšerné dusno. Proto mi dnes přišla velmi vhod pořádně vychlazená a osvěžující polévka. Trošku jsem se bála, co mi na tento studený experiment řekne zbytek rodiny, naštěstí se ale ukázalo, že můj strach byl zcela zbytečný. Vrátily se mi prázdné talíře a všichni se tvářili spokojeně.
Spařená a oloupaná rajčata zbavte tzv. "bubáka" a nakrájejte na kousky. Společně s paprikou, česnekem, cukrem, octem, citronovou šťávou a chilli kořením vše rozmixujte dohladka. Polévku osolte, opepřete a znovu promixujte. Smíchejte ji s většinou nakrájené okurky, jarní cibulky a oliv.
Polévku dejte vychladit do lednice. Před podáváním každou porci dozdobte zbytkem okurek, cibulky a oliv. Posypte nasekanou pažitkou, hrubou mořskou solí a opepřete. Ve finále ještě přidejte pár kapek olivového oleje a podávejte s orestovaným pečivem.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI