Sytá polévka z červené čočky zpět

Ingredience:
červená čočka v suchém stavu4 lžícečesnek1/2 stroužkucibule1/2 ks
velká mrkev1 kssůl1/2 rovné lžičkykari špetka
pepř špetkatymián špetkavoda dle potřeby
light zakysaná smetana2 lžíceolivový olej1 lžíce
červená čočka v suchém stavu 4 lžíce, česnek 1/2 stroužku, cibule 1/2 ks, velká mrkev 1 ks, sůl 1/2 rovné lžičky, kari špetka, pepř špetka, tymián špetka, voda dle potřeby, light zakysaná smetana 2 lžíce, olivový olej 1 lžíce

Příprava

Mám pro Vás tip na polévku, kterou zvládne každý začátečník. Je velice jednoduchá na přípravu a moc dobrá.

Polévka je na přípravu velmi jednoduchá. Budete potřebovat pouze hrnec, plotýnku a mixér. Nejdříve si očistěte zeleninu a vše nakrájejte na kostičky (na velikosti tolik nezáleží). Zapněte plotýnku, do hrnce dejte červenou čočku, česnek a cibuli, mrkev a zalijte zhruba hrnkem vody (přilijte tolik, aby vše bylo pod hladinou). Přiveďte k varu. Poté přidejte kari, pepř, tymián a vařte 20 minut. Nyní odstavte, vypněte plotýnku a nechte chvilku zchladnout (2 - 3 minuty). Tyčovým mixérem vše opatrně rozmixujte do hladka. Nyní osolte a popřípadě přidejte další koření dle chuti. Servírujte v misce se zakysanou smetanou pokapané olivovým olejem. Dobrou chuť.

2019-06-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI