Ingredience: | |||||
olej | dle potřeby | thajská kari pasta | 2 lžíce | středně velké krevety | 16 - 20 ks |
kokosové mléko | 1/2 plechovky | zeleninový vývar | 1 hrnek | rybí omáčka | 2 lžíce |
červená cibule | 1/4 ks | jarní cibulka | 2 ks | cherry rajčata | 4 ks |
bazalka | dle chuti | limeta | dle chuti | široké rýžové nudle | dle potřeby |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Co si dát k dnešní tropické večeři jiného, než Thajskou krevetovou polévku.
Ne vážně, asi tomu neuvěříte, ale díky horké a ostré polévce se krásně zapotíte a následovně ochladíte tělo.
Tato polévka vám nezabere více, jak dvacet minut času. Nejprve si dejte vařit rýžové nudle a to podle návodu na obalu.
Ve woku si rozpalte tři lžíce oleje a orestujte kari pastu. Pokud ji nemáte, tak si ji můžete vyrobit a to v hmoždíři ze surovin, které jsou uvedeny v poznámce.
Jakmile se pasta rozvoní, vhoďte do woku krevety (klidně zmražené) a 2 - 3 minuty restujte.
Růžové téměř uvařené krevety zalijte kokosovým mlékem a vývarem. Povařte a můžete servírovat.
Do misky si dejte scezené rýžové nudle, polévku, krevety a dozdobte čerstvým rajčetem, jarní cibulkou a plátky červené cibule.
Pokud máte možnost Thajské bazalky tak máte velké plus. Pokud ne, tak použijte tu Italskou.
Chuťově je v polévce také výborná.
Nezapomeňte nabídnout i řez limety na dokyselení polévky.
Dobrou chuť!
Thajská kari pasta - zázvor, česnek, citronová tráva, koriandr, chilli, kurkuma).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI