Ingredience: | |||||
kuřecí stehna | 2 ks | cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
rajčata | 4 - 5 ks | dýně Hokaido | 1/2 ks | mražená kukuřice | 150 g |
olej | 1 lžíce | nastrouhaný zázvor | 1 lžička | kokosové mléko | 1 plechovka |
sůl | dle chuti | koriandr | 1 - 2 lžíce |
Dalším mým počinem z asijské kuchyně byla thajská zeleninová polévka. Polévky, které zasytí samy o sobě, jsou u nás sázkou na jistotu, tak proč to dnes nezkusit trochu jinak, co se surovin týče. Mile mě překvapila souhra jednotlivých chutí a jako celek pak jídlo tvoří vstupenku do exotického jídelníčku.
Olej rozpalte v tlakovém hrnci a pak na něm osmahněte cibuli, přidejte česnek a po minutě i kuřecí maso. Nechte ho zprudka opéct a zatáhnout, v žádném případě by se nemělo dusit, poté jej osolte. Podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené, ale ne více a nechte vařit v tlakovém hrnci 15 minut.
Poté jej opatrně otevřete a přidejte kukuřici, tu vařte 5 minut a pak opět hrnec otevřete a přidejte rajčata a dýni, vařte 3 minuty. Po uvaření zeleniny vyndejte maso stranou a oberte od kostí.
Odeberte si z polévky část zeleniny, případně odeberete trochu vývaru (tak aby vám zbyla zelenina mírně ponořená ve vývaru) a zbytek zeleniny rozmixujte tyčovým mixérem. Poté přilijte kokosové mléko a přidejte zázvor a provařte. Pokud je třeba tak dosolte. Na závěr do polévky vraťte zpět odebranou zeleninu, obrané kuřecí maso a posypte nadrobno nasekaným koriandrem.
Inspirovala jsem se na webu albert.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI