Topinamburový krém zpět

Ingredience:
topinambur500 gmalá mrkev1 kscibule1 ks
česnek1 stroužekjarní cibulka1 kslibeček hrstka
sůl dle chutipepř špetkasmetana na zjemnění
slunečnicová semínka k podávání
topinambur 500 g, malá mrkev 1 ks, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, jarní cibulka 1 ks, libeček hrstka, sůl dle chuti, pepř špetka, smetana na zjemnění, slunečnicová semínka k podávání

Příprava

Konečně jsem je sehnala, to bylo radosti! Jestli jste ještě nikdy neochutnali topinambury (stejně jako já), určitě to napravte. Polévka je zdravá, lahodná a moc dobrá.

Na másle si zesklovatíme cibuli. Topinambury a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, které opékáme spolu s cibulí. Přidáme ještě česnek, jarní cibulku a libeček. Chvíli zarestujeme a zalijeme asi 1,2 litrem vody nebo zeleninového vývaru. Vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím si na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka. Nakonec polévku rozmixujeme na hladký krém, přidáme sůl a pepř a zjemníme trochou smetany. Podáváme s opraženými slunečnicovými semínky. A jelikož jsou topinambury hlízy určitého druhu slunečnice, tak jsou semínka k podávání myslím, docela stylová.

2016-02-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI