Ingredience: | |||||
uzený vývar | 1000 ml | sádlo | 1 lžíce | menší cibule | 1 ks |
středně velká mrkev | 1 ks | středně velká petržel | 1 ks | celer | 1 plátek (2cm) |
petrželka nebo jiná zelená bylinka | dle chuti | drožďové knedlíčky | dle potřeby | nudle | dle potřeby |
U nás doma máme rádi polévky s různými druhy zavářek, ať jsou to těstoviny, nebo knedlíčky. Tentokrát jsem vyzkoušela knedlíčky z droždí, zavařené v uzeném vývaru.
Zeleninu očistíme, kořenovou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno
Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kořenovou zeleninu, promícháme a restujeme 3 minuty, až začne mrkvička pouštět barvu.
Poté zalijeme vývarem a od doby varu vaříme 8 minut. Do vývaru přidáme knedlíčky a vaříme ještě dalších 8 minut, než knedlíčky vyplavou na hladinu.
Do talíře dáme předem uvařené nudle, zelenou bylinku a zalijeme horkým vývarem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI