Valašská kyselica zpět

Ingredience:
uzená žebra1 kgkysané zelí500 gValašská klobása (šunková)1 ks
cibule1 ksbobkový list1 ksnové koření3 kuličky
celý pepř5 kuličekbrambory dle potřebysmetana250 ml
hladká mouka1 lžícesůl dle chuti
uzená žebra 1 kg, kysané zelí 500 g, Valašská klobása (šunková) 1 ks, cibule 1 ks, bobkový list 1 ks, nové koření 3 kuličky, celý pepř 5 kuliček, brambory dle potřeby, smetana 250 ml, hladká mouka 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Rozmohl se nám tu takový nešvar - chřipka.

Není nad to udělat si pořádný hrnec poctivé polévky a zatočit s ní. 

Pokud máte to štěstí jako já a najdete doma kousek domácího uzeného a klobásku, bude ještě lepší!

Žebra společně s cibulí a kořením dejte vařit do měkka, tak aby šlo krásně maso od kosti. 

Vývar sceďte a dejte do něho vařit překrájené zelí včetně nálevu. Zvlášť v hrnci si uvařte brambory a nebo použijte den předem vařené ve slupce. 

Maso oberte a společně s uvařenou bramborou a pokrájenou klobásou vložte do polévky. 

Zátřepku si připravte smícháním mouky a smetany. Pomalu ji vlijte do polévky a za mírného varu ji provařte 20 minut.

Dochuťte solí pepřem a můžete podávat.

Dobrou chuť!

2018-02-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI