Ingredience: | |||||
ghí/máslo/olej | 2 lžíce | velká cibule | 2 ks | česnek | 4 velké stroužky |
semínka anýzu | 1 lžička | semínka fenyklu | 2 lžičky | mořská sůl | dle chuti |
velká mrkev | 3 ks | pastiňák | 2 ks | fenykl | 2 hlízy |
suché bílé víno | 250 ml | brambora | 2 ks | krájená rajčata (čerstvá nebo plechovka v bio kvalitě) | 400 g |
zeleninový vývar nebo voda | cca 1 l | prášek šafránu | 0,5 g | nori řasa (natrhaná) | pár plátků |
sušený tymián | 1 lžíce | uvařené fazole | 2 hrnky | ||
K servírování: | |||||
čerstvá větvička tymiánu nebo fenyklu | dle chuti | pomerančová kůra | dle chuti | kváskový chléb | dle chuti |
Francouzský recept, bez ryb...a vaření s vínem, po dlouhé době jsem si dala i skleničku. Jídlo je to moc dobré, plné pro nás neobvyklých chutí a vůní z bílého vína, česneku, fenyklu a šafránu, ale také s vůní moře z řasy nori (místo rybího aroma). Pro návštěvu nevegetariánů velký zážitek!
V hrnci rozehřejeme tuk nebo olej a vhodíme do něj fenykl s anýzem. Když se rozvoní, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a orestujeme. Pak přidáme nakrájenou mrkev, pastiňák a hlízy fenyklu nakrájené na větší kousky. Opět chvíli restujeme a podlijeme vínem. Pak přidáme šafrán, natrhanou nori řasu, tymián a vaříme asi 45 minut. Když je zelenina uvařená, vložíme ještě fazole a necháme chvíli prohřát.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI