Vepřový vývar zpět

Ingredience:
vepřové koleno, nebo vepřové nožičky dle potřebymrkev dle chuticeler dle chuti
petržel dle chuticibule dle chutibobkový list1 ks
nové koření3 kuličkycelý pepř5 kuličekkroupy, nebo krupky dle potřeby
sůl dle chuti
vepřové koleno, nebo vepřové nožičky dle potřeby, mrkev dle chuti, celer dle chuti, petržel dle chuti, cibule dle chuti, bobkový list 1 ks, nové koření 3 kuličky, celý pepř 5 kuliček, kroupy, nebo krupky dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Při pondělku to vypadá na polévku. Když vepřový vývar, tak samosebou nesmí chybět i ovar.

Den předem si namočíme kroupy. Druhý den je uvaříme v osolené vodě do měkka. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, ale mohou výt i vepřové nožičky, osolíme a vaříme do změknutí. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě s kořením v čajovém vajíčku (bobkový list, nové koření a celý pepř).
Jakmile máme uvařené koleno, tak jej vyjmeme, část masa okrájíme do polévky a zbývající část si ponecháme třeba k večeři s křenem a hořčicí.
Do vývaru z kolene přidáme uvařené kroupy, zeleninu včetně kořeněného vývaru a kroupy. Polévku máme připravenou k servírování.

VENDY TIP! Tuto polévku dělám vždy, když máme chuť na OVAR. Protože masa do polévky využiji jen trochu, tak zbývající maso třeba k večeři s křenem a hořčicí. A samosebou nesmí chybě čerstvý chlebík!

2019-10-07 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI