Ingredience: | |||||
vepřové koleno, nebo vepřové nožičky | dle potřeby | mrkev | dle chuti | celer | dle chuti |
petržel | dle chuti | cibule | dle chuti | bobkový list | 1 ks |
nové koření | 3 kuličky | celý pepř | 5 kuliček | kroupy, nebo krupky | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Při pondělku to vypadá na polévku. Když vepřový vývar, tak samosebou nesmí chybět i ovar.
Den předem si namočíme kroupy. Druhý den je uvaříme v osolené vodě do měkka. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, ale mohou výt i vepřové nožičky, osolíme a vaříme do změknutí. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě s kořením v čajovém vajíčku (bobkový list, nové koření a celý pepř).
Jakmile máme uvařené koleno, tak jej vyjmeme, část masa okrájíme do polévky a zbývající část si ponecháme třeba k večeři s křenem a hořčicí.
Do vývaru z kolene přidáme uvařené kroupy, zeleninu včetně kořeněného vývaru a kroupy. Polévku máme připravenou k servírování.
VENDY TIP! Tuto polévku dělám vždy, když máme chuť na OVAR. Protože masa do polévky využiji jen trochu, tak zbývající maso třeba k večeři s křenem a hořčicí. A samosebou nesmí chybě čerstvý chlebík!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI