Vietnamská polévka Pho zpět

Ingredience:
morková kost2 - 3 kshovězí oháňka500 gskořice1 svitek
cibule1/2 ksbadyán5 hvězdičekkardamon3 - 4 tobolky
hovězí kližka500 ghovězí plec500 grýžové nudle dle potřeby
koriandr1 svazekjarní cibulka4 ksčervená cibule na plátky1 - 2 ks
klíčky mungo chilli paprička nasekaná nadrobno2 - 3 kslimetka na klínky1 ks
morková kost 2 - 3 ks, hovězí oháňka 500 g, skořice 1 svitek, cibule 1/2 ks, badyán 5 hvězdiček, kardamon 3 - 4 tobolky, hovězí kližka 500 g, hovězí plec 500 g, rýžové nudle dle potřeby, koriandr 1 svazek, jarní cibulka 4 ks, červená cibule na plátky 1 - 2 ks, klíčky mungo , chilli paprička nasekaná nadrobno 2 - 3 ks, limetka na klínky 1 ks

Příprava

Barevná a voňavá polévka....

Připravíme si suroviny a jdeme na to...

Kosti vložte do hrnce, zalijte cca pěti litry studené vody, přiveďte k varu. Slijte, kosti omyjte a přidejte ke kostem i oháňku. Pokud se objeví stejná tmavá pěna, postup zopakujte, když ne, ztlumte plamen a sbírejte světlou pěnu.

Koření spolu s rozpůlenou cibulí nasucho osmažte. Do té doby, než bude cibule na řezu hnědá (cibule dáme obě poloviny) .

Poté, co máme z vývaru staženou veškerou pěnu vložíme do hrne opražené koření s cibulí pokrájenou kližkou a 2 lžícemi soli. Vývar táhneme 5-6 hodin. Dle nutnosti doléváme vodu.

Kližku vařte dle velikosti 2-3 hodiny, poté vyjměte a nechte vychladnout. Vývar dochutíme rybí omáčkou.

Hovězí plec nakrájejte na co nejtenčí plátky (je dobré dát maso na cca 2 hodiny do mrazáku). 

Jarní cibulku nakrájejte tak, aby její bílá část byla na proužky a zelená na kolečka.

Připravíme si i limetku na klínky, chilli nadrobno, mungo výhonky, červenou cibuli na tenké plátky, nasekáme koriandr.

Rýžové nudle naložíme na jednu hodinu do studené vody.

Poté je 30 vteřin povaříme ve vroucí vodě.

Do hlubší mísy vložíme nudle, na ně maso, koriandr, jarní cibulku, červenou cibuli a mungo. Vše zalijte vřelým vývarem, Dochutíme limetkou, rybí omáčkou  chilli.

PŘEJI DOBROU CHUŤ! 

2014-02-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI