Vývar s kořenovou zeleninou a pažitkou zpět

Ingredience:
vepřové kosti s masem500 gmrkev4 kspetržel1 ks
celer50 gsůl dle chutipažitka2 hrsti
voda1 l
vepřové kosti s masem 500 g, mrkev 4 ks, petržel 1 ks, celer 50 g, sůl dle chuti, pažitka 2 hrsti, voda 1 l

Příprava

Znáte situaci, když si vyndáte večer maso a ráno zjistíte, že maso, které jste si vyndali, není maso, ale šikovně zabalené kosti? No tak to se mi dnes ráno právě stalo. Aneb když se vám smaže fix ze sáčku.

Kosti omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Mezitím si nahrubo nakrájíme zeleninu, mrkev, celer, petržel. Po 20 minutách vaření kostí, přidáme zeleninu a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, přecedíme vývar přes síto, vyndáme kosti, obereme maso, rozkrájíme a přidáme do čistého vývaru společně se zeleninou, kterou najemno pokrájíme, krátce prohřejeme a přidáme posekanou pažitku.

2016-02-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI