Ingredience: | |||||
králičí hřbet s vnitřnostmi | 1 ks | cibule | 1 ks | mrkev | 5 ks |
petržel | 2 - 3 ks | menší celer | 1/4 ks | sůl | dle chuti |
pažitka | dle chuti | voda | dle potřeby |
Myslím si, že tato klasika není nic nového, ale já ji přeci jen přidám. Nevídám ji bohužel příliš často a myslím si, že je to velká škoda.
Navíc je to strašně jednoduchá polévka, která zasytí, dodá cenné živiny, a jak říká náš malý "maminko budu mít sílu".
Jako malá jsem dle maminky jedla králíka normálně, během puberty to šlo velmi z kopce a já jsem se vrátila ke konzumaci králičího masa až se zavedením příkrmů u syna. Prostě člověk zmoudří a snaží se dát dětem to nejlepší, co má a králík dozajista patří mezi maso, které by děti konzumovat měly. Zatím je to jedno z mas, které nesmí na stole chybět, a já doufám, že tomu tak bude i nadále.
A co tedy potřebujeme k přípravě polévky?
Připravíme si velký hrnec. Omytý hřbet, ledvinky, srdíčko a játra vložíme do hrnce, očistíme si a pokrájíme cibuli, kořenovou zeleninu, kterou přidáme rovněž do hrnce. Směs zeleniny a králičího hřbetu s vnitřnostmi zalijeme vodou, přivedeme k varu, vaříme do změknutí masa a zeleniny. Nakonec hřbet vyjmeme, maso z něj obereme, ledvinky, játra a srdíčko pokrájíme, vrátíme i s obraným pokrájeným masem zpět do polévky, osolíme, krátce povaříme a přidáme posekanou pažitku.
A je hotovo, přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI