Žampionový krém zpět

Ingredience:
žampiony300 gmáslo10 gcibule1 ks
zeleninový vývar750 mlCottage sýr150 gsyrová brambora1 ks
rostlinná smetana3 lžícepepř špetkasůl špetka
žampiony 300 g, máslo 10 g, cibule 1 ks, zeleninový vývar 750 ml, Cottage sýr 150 g, syrová brambora 1 ks, rostlinná smetana 3 lžíce, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Miluji zeleninové krémy, ale smetana v nich není zrovna to, co bych vyhledávala, a tak jsem místo smetany použila cottage sýr a smetanu pouze na dozdobení.

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. 
Na pánvi si rozpustíme máslo, zesklovatíme jemně nasekanou cibulku, přidáme žampiony a orestujeme dozlatova (pár hotových žampionů si dáme stranou na dozdobení). 
Nyní můžete zvolit jeden ze 2 dalších kroků: 

1) Pokud vám nevadí ,,hrudky“ v cottage sýru, tak žampiony rozmixujte ve vývaru, propasírujte a teprve poté vmíchejte sýr. 

2) Jestliže chcete krém dokonale hladký, rozmixujte i se sýrem a poté propasírujte. Propasírovanou polévku vrátíme na sporák a přidáme syrovou jemně nastrouhanou bramboru. 

Vaříme zhruba 25-30min, brambora se při vaření rozpadne a krém nám krásně zahustí bez použití mouky nebo jíšky.

Doboru chuť!

2015-02-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI