Ingredience: | |||||
středně velké brambory | 6 ks | větší cibule | 2 ks | česnek | 6 stroužků |
středně velká rajčata | 5 ks | papriky | 3 ks | olej nebo sádlo | 2 lžíce |
sladká mletá paprika | 1 lžíce | celý kmín | 1 lžička | sušená majoránka | 1 lžíce |
mletý pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | voda | dle potřeby |
zelená petrželka | na ozdobu |
Pokud si k této polévce dáte čerstvé pečivo, může vám nahradit hlavní chod.
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme.
Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na plátky, papriky na proužky, rajčata a brambory na menší kostičky.
Zbývající 2 stroužky česneku prolisujeme a odložíme s hrstí nakrájených paprik stranou na později.
Do hrnce na rozehřátý tuk dáme kmín, cibuli a plátky česneku a restujeme 2 minuty. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a zalijeme 3/4 litrem horké vody.
Přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a pepř a slabým varem vaříme 20 minut.
Poté 1/4 zeleniny děrovanou naběračkou z hrnce odebereme stranou a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme.
Odebranou zeleninu vložíme nazpět do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, proužky papriky a majoránku. Dolijeme horkou vodou na námi požadovanou hustotu, podle potřeby dochutíme a ještě 2 minuty povaříme.
Na talíři ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI