Zeleninová krémová polévka s paprikou zpět

Ingredience:
červená kapie5 kscibule2 ksčesnek3 stroužky
středně velké brambory2 ksstředně velká mrkev1 ksceler1 silnější plátek
máslo1 silnější pláteknasekané petrželové lístky1 lžícevoda dle potřeby
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
Dále budeme potřebovat:
starší rohlíky3 ksolej3 lžícegranulovaný česnek1 lžíce
červená kapie 5 ks, cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, středně velké brambory 2 ks, středně velká mrkev 1 ks, celer 1 silnější plátek, máslo 1 silnější plátek, nasekané petrželové lístky 1 lžíce, voda dle potřeby, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, starší rohlíky 3 ks, olej 3 lžíce, granulovaný česnek 1 lžíce

Příprava

V každé rodině se určitě najde alespoň jeden strávník, který moc nestojí o určitý druh zeleniny. Krémové pokrmy ale vždy snědí všichni. 

Rohlíky nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji s granulovaným česnekem je osmažíme do zlatavé barvy. 

Všechnu zeleninu očistíme. 

Půl papriky nakrájíme na drobné kostičky a odložíme na závěrečné posypání polévky. 

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a zbytek zeleniny na větší kousky. 

Do hrnce na rozehřáté máslo dáme na 2 minuty restovat cibuli a česnek. 

Přidáme ostatní zeleninu, zalijeme 3/4 litrem horké vody, osolíme a slabým varem vaříme 20 minut.

Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a naředíme převařenou horkou vodou na námi požadovanou hustotu.

Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na talíři posypeme petrželkou, odloženou nakrájenou paprikou a osmaženými krutonky.

2017-10-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI