Zeleninová polévka zpět

Ingredience:
malý květák1 kspetržel1 ksmrkev2 ks
batát1/2 ksbílá ředkev1 kspórek40 g
majoránka špetkavoda1,5 lbazalka na ozdobení
mořská sůl dle chutiřepkový olej dle potřeby
malý květák 1 ks, petržel 1 ks, mrkev 2 ks, batát 1/2 ks, bílá ředkev 1 ks, pórek 40 g, majoránka špetka, voda 1,5 l, bazalka na ozdobení, mořská sůl dle chuti, řepkový olej dle potřeby

Příprava

Přes zimu se snažím kombinovat zeleninu s majoránkou, která je velmi cenným kořením obzvlášť v tomto období, kdy nás trápí chřipky a navíc povzbuzuje chuť k jídlu a tvorbu žaludečních šťáv. Působí také protinadýmavě. Uvolňuje křeče a posiluje nervový systém. Doporučuje se jako inhalace nebo jako přísada při rýmě, astmatu a prochladnutí. No a tak vznikla tato polévka.

Zeleninu očistíme, rozkrájíme, krátce prohřejeme na řepkovém oleji, zalijeme vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, osolíme a přidáme majoránku a krátce povaříme.

2016-02-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI