Ingredience: | |||||
cibule | 1 ks | mrkev | 4 ks | petržel | 1 ks |
celer | 1/4 ks | máslo | 50 g | pesto z medvědího česneku | 2 lžičky |
vroucí voda | 2 l | petrželka | 1/2 hrsti | himalájská růžová sůl | špetka |
Celestýnské nudle: | |||||
vejce | 2 ks | polohrubá mouka | 120 g | mléko | 1/3 hrnku |
prášek do pečiva | špetka | himalájská růžová sůl | špetka |
Od kamarádky mi dorazily 2 skleničky domácího pesta z medvědího česneku. Ach, už jsem se nemohla dočkat, jelikož ho zkouším dávat všude možně, kam mě napadne. Moc nám chutná a máme ho rádi, jen u nás bohužel neroste, tak si ho 1x za rok nechávám poslat a snažím se s ním šetřit, i když je to někdy dost těžké. Polévky máme rádi v různých barvách, chutích i tvarech. A když mi hlavou problikly celestýnské nudle, které jsem snad sto let neměla, tak bylo jasno.
Zeleninu si nastrouháme na hrubo na struhadle. Rozpustíme si máslo, na něm zesklovatíme cibuli a přidáme nastrouhanou zeleninu, pesto z medvědího česneku, pořádně zamícháme aby se chutě propojily a necháme za průběžného míchání hezky pár minut podusit aby se pustila šťáva a nasáklo máslo. Zalijeme 2 litry vroucí vody, přidáme petrželku, sůl a vaříme do měkka.
Celestýnské nudle:
Množství je na dvě placky. Všechny suroviny dáme do menší misky, vymícháme metličkou těsto a opečeme na trošce másla z obou stran. Placky necháme vychladnout, nakrájíme na nudličky a přidáme podle chuti do polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI