Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinou zpět

Ingredience:
olej dle potřebycibule1 ksmrkev2 ks
celer2 řapíkyčesnek1 stroužekčervená čočka100 g
kuřecí vývar3/4 litruloupaná rajčata v plechovce400 gsůl dle chuti
pepř špetkauvařená quinoa na dozdobenísměs sušeného koření (petržel, pažitka, libeček) dle chuti
petrželka k podávánízakysaná smetana k podávání
olej dle potřeby, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, celer 2 řapíky, česnek 1 stroužek, červená čočka 100 g, kuřecí vývar 3/4 litru, loupaná rajčata v plechovce 400 g, sůl dle chuti, pepř špetka, uvařená quinoa na dozdobení, směs sušeného koření (petržel, pažitka, libeček) dle chuti, petrželka k podávání, zakysaná smetana k podávání

Příprava

Oběd bez polévky u nás jednoznačně nejde. Většinou jsou u nás polévky tak husté, že vydají za hlavní jídlo. Mohou teď sloužit buď jako polévka, to pokud se přidá více vývaru nebo jako vydatná večeře, kdy jsou opravdu husté. Každý si vybere, tak jak to má rád. Dnešní polévka je plná zeleniny a naší oblíbené quinoi.

V hrnci na oleji osmahněte cibuli, mrkev a celer, a to přibližně 10 minut. Přidejte česnek a sušené koření a opékejte další minutu. Poté přidejte rajčata a přilijte vývar, tak aby byla zelenina lehce ponořena. Na mírném ohni vařte přibližně dalších 5 minut, Vsypte čočku a vařte dalších 5 minut, až čočka změkne. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou, petrželkou a uvařenou quinoi.

2016-03-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI