Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | květák | 180 g | batáty | 140 g |
cizrna Bonduelle | 119 g | mrkev | 100 g | pórek | 70 g |
celer | 40 g | kořenová petržel | 40 g | himalájská sůl | dle chuti |
mletý kmín | dle chuti | voda | 1,5 l | nať jarní cibulky | na ozdobení |
Jelikož jsem měla načatou cizrnu, bylo pro mě výzvou její zužitkování, nemusela jsem přemýšlet dlouho. V polévce ji často nemíváme a je to opět úžasná příležitost jak nenásilně zařadit luštěniny do jídelníčku.
Miluji cizrnu a její možnosti využití, pojďte si ji dopřát i vy.
Na Ghí orestujeme očištěnou a nakrájenou zeleninu: mrkev, celer, petržel, pórek, batáty, na růžičky rozebraný květák. Celou směs zeleniny krátce na Ghí prohřejeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme mletý kmín a povaříme 10 minut. Po této době přidáme cizrnu, vaříme do změknutí zeleniny a cizrny. Konečná podoba polévky může mít několik podob. Můžeme ji rozmixovat do hladka, přepasírovat nebo si vychutnat kousky zeleniny a cizrny. Polévku před samotným servírováním můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou.
uvařit a přidat před koncem vaření do polévky. její vaření zkrátíte přípravou v tlakovém hrnci. Tato polévka má spoustu variací po změně koření: majoránky, česneku, máme zase jinou polévku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI