Zeleninová polévka s cizrnou zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebykvěták180 gbatáty140 g
cizrna Bonduelle119 gmrkev100 gpórek70 g
celer40 gkořenová petržel40 ghimalájská sůl dle chuti
mletý kmín dle chutivoda1,5 lnať jarní cibulky na ozdobení
České Ghíčko Bio dle potřeby, květák 180 g, batáty 140 g, cizrna Bonduelle 119 g, mrkev 100 g, pórek 70 g, celer 40 g, kořenová petržel 40 g, himalájská sůl dle chuti, mletý kmín dle chuti, voda 1,5 l, nať jarní cibulky na ozdobení

Příprava

Jelikož jsem měla načatou cizrnu, bylo pro mě výzvou její zužitkování, nemusela jsem přemýšlet dlouho. V polévce ji často nemíváme a je to opět úžasná příležitost jak nenásilně zařadit luštěniny do jídelníčku. 
Miluji cizrnu a její možnosti využití, pojďte si ji dopřát i vy.

Na Ghí orestujeme očištěnou a nakrájenou zeleninu: mrkev, celer, petržel, pórek, batáty, na růžičky rozebraný květák. Celou směs zeleniny krátce na Ghí prohřejeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme mletý kmín a povaříme 10 minut. Po této době přidáme cizrnu, vaříme do změknutí zeleniny a cizrny. Konečná podoba polévky může mít několik podob. Můžeme ji rozmixovat do hladka, přepasírovat nebo si vychutnat kousky zeleniny a cizrny. Polévku před samotným servírováním můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou.

2016-07-07 Polévky

Poznámka

uvařit a přidat před koncem vaření do polévky. její vaření zkrátíte přípravou v tlakovém hrnci. Tato polévka má spoustu variací po změně koření: majoránky, česneku, máme zase jinou polévku.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI