Zeleninová polévka s fazolkami a čočkou na Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
mrkev4 ksČeské Ghíčko dle potřebybílá cibule1/2 ks
batát1/4 kspórek50 gceler30 g
petržel50 gmajoránka dle chutikmín špetka
zelené fazolky Bonduelle2 hrstičervená loupaná čočka hrstpetrželka na ozdobení
mrkev 4 ks, České Ghíčko dle potřeby, bílá cibule 1/2 ks, batát 1/4 ks, pórek 50 g, celer 30 g, petržel 50 g, majoránka dle chuti, kmín špetka, zelené fazolky Bonduelle 2 hrsti, červená loupaná čočka hrst, petrželka na ozdobení

Příprava

Zakopla jsem v Tescu v oddělení zeleniny a přistála v batátech. Ne, dělám si legraci. Po druhé obchůzce oddělení zeleniny jsem je konečně našla. S batáty přistála v košíku další zelenina a čočku máme moc rádi, tak jsem ji přidala i do polévky.

Na Ghí si orestujeme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu - mrkev, petržel, celer, pórek, batát, přidáme zelené fazolky, promícháme, zalijeme vodou. Přidáme majoránku, kmín. Vaříme do změknutí zeleniny, ale počítáme s tím, že budeme přidávat červenou čočku, kterou je třeba vařit přibližně 15 minut. Dospělý si polévku osolí dle chuti.

2016-02-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI