Zeleninová polévka s fialovou mrkví a pohankovými vločkami zpět

Ingredience:
květák300 gceler20 gpetržel30 g
fialová mrkev3 ksřasa kombu velikost poštovní známkyočištěná cuketa50 g
pohankové vločky hrstvoda1 lkmín dle chuti
sůl dle chutiřepkový olej pár kapekpolníček hrst
květák 300 g, celer 20 g, petržel 30 g, fialová mrkev 3 ks, řasa kombu velikost poštovní známky, očištěná cuketa 50 g, pohankové vločky hrst, voda 1 l, kmín dle chuti, sůl dle chuti, řepkový olej pár kapek, polníček hrst

Příprava

Na koupi fialové mrkve jsem se chystala už delší dobu. Zajímala mě její chuť, nikde nebyla k dostání ani ve velkoobchodě. Večer jsem brouzdala po internetu a narazila na fresh bedýnky a tam na mě vykoukla, neváhala jsem a objednala jsi ji společně s další zeleninou. Musím říct, že mě velmi mile překvapila svojí sladkostí, kterou náš malý strávníček jistě ocení.

Zeleninu si očistíme, květák rozebereme na růžičky, vložíme do hrnce společně s pokrájenou zeleninou, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, osolíme, přidáme kmín. Když je zelenina měkká přidáme pohankové vločky, krátce povaříme a ke konci již bez vaření přidáme hrst polníčku, pár kapek oleje a rozmixujeme.

2016-03-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI