Ingredience: | |||||
jablka | 2 ks | menší červená řepa | 2 ks | cibule | 2 ks |
česnek | 2 stroužky | celer | 1 plátek | máslo | 1 plátek (1 cm) |
olej | 1 lžička | zeleninový vývar nebo voda | 1 - 1,2 l | sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti | zakysaná smetana | dle chuti | zelená bylinka | na ozdobení |
Polévka, která v horkých dnech osvěží a v chladných naopak zahřeje.
Jablka a zeleninu oloupeme.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ostatní na kostky.
V hrnci na rozehřátém másle s olejem orestujeme do sklovita cibuli a česnek. Přidáme nakrájené suroviny, zalijeme litrem vývaru a uvaříme doměkka.
Poté ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby dochutíme a naředíme na námi požadovanou hustotu.
V talíři ozdobíme kopečkem smetany a bylinkou.
Polévku můžeme podávat teplou i studenou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI