Ingredience: | |||||
mrkev | 2 ks | kedlubna | 1 ks | celer | 1 menší kousek |
pórek | 1 menší kousek | mražený hrášek | 1 šálek | máslo | 2 lžíce |
sůl | špetka | ||||
Na kapání: | |||||
vejce | 1 ks | polohrubá mouka | 2 lžíce | sůl | špetka |
muškátový oříšek | špetka | voda | 1 lžička |
Kdo má zeleninové polévky rád, musí ho tento recept potěšit. Takové polévky milují i děti, proto zeleninový bujón přidávat nemusíte. Máte-li po ruce čerstvé bylinky, bude polévka úplně dokonalá.
Na rozehřátém másle osmahneme všechnu zeleninu /vyjma hrášku/, kterou si nakrájíme na libovolné tvary.
Restujeme 5 minut, pak zalejeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Kdo není nepřítelem bujonů, může pro zvýraznění chuti přidat gelový zeleninový bujón.
Kapání:
Do hrníčku rozklepneme vejce, opatrně osolíme, strouhneme muškátový oříšek, přidáme mouku, vodu a vidličkou vymícháme spíše řidší těstíčko. To pak pramínkem přiléváme do vroucí polévky a vidličkou rozmícháme. Udělá to jakoby takové "cucky".
Polévku dochutíme a na závěr přidáme mražený hrášek. Pokud máme, přidáme nasekané bylinky /pažitka, libeček, petrřelka.../
Doboru chuť!
Na polévku přidejte asi litr vody. Dle množství zeleniny či toho, jestli do polévky přidáte nějaký ten bujón.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI