Zeleninová polévka s kysaným zelím a uzeným Šmakoun krutonky v hraška těstíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebypórek - světlá část1 kspatizon1/4 ks
petržel1 ksvelká bílá kulatá ředkev1 kskedlubna1 ks
bílé kysané zelí3 hrstibrambora1 ksmletý kmín dle chuit
rýžová smetana Soyatoo dle chutisůl dle chutiumeocet dle chuti
hraška na obalování dle potřebyvoda dle potřebyuzený Šmakoun dle potřeby
voda1,5 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, pórek - světlá část 1 ks, patizon 1/4 ks, petržel 1 ks, velká bílá kulatá ředkev 1 ks, kedlubna 1 ks, bílé kysané zelí 3 hrsti, brambora 1 ks, mletý kmín dle chuit, rýžová smetana Soyatoo dle chuti, sůl dle chuti, umeocet dle chuti, hraška na obalování dle potřeby, voda dle potřeby, uzený Šmakoun dle potřeby, voda 1,5 l

Příprava

Kysaného zelí od babičky a dědy se nemůžeme nabažit. Dnes jsem sice měla chuť na zelňačku, ale pojala jsem ji trošku jinak, manžel si o ní již delší dobu povídal.
Spousta zeleniny, chuť téměř totožná a naprosto báječná a navíc bez mléka, laktózy, lepku, mňam, plná bílkovin.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou zeleninu, krátce prohřejeme, zalijeme vodou, přidáme kysané zelí, kmín, trošku soli.
Po 10 minutách vaření přidáme očištěnou pokrájenou bramboru, vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec dochutíme rýžovou smetanou, umeoctem, krátce povaříme, pomačkáme nebo lehce rozmixujeme tyčovým mixérem. Umeocet je úžasný na trávení a je přirozeně slaný, opatrně se solí, dosolte až nakonec.
Podáváme se Šmakoun krutonky v hraška těstíčku. Tyto krutonky jsou univerzální, hodí se úžasně i do hrachové polévky či do polévek, kde se hodí uzená příchuť.

Příprava velmi snadná, hrašku na obalování rozmícháme s vodou pomocí vidilčky, množství dle návodu, uzeného šmakouna nakrájíme na kostičky a v hraška těstíčku obalíme a opečeme na Ghí. Na pánev dáváme po kostičkách, aby se nám kostičky neslepily.
Podáváme společně s polévkou.

Přeji dobrou chuť

2016-11-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI