Ingredience: | |||||
mrkev | 2 ks | celer | 1/2 ks | mražený hrášek | 1 hrnek |
máslo | 2 lžíce | nudle | dle potřeby | vývar | 1,5 l |
sekaná petrželka nebo libeček | dle chuti | sůl | dle chuti | muškátový květ | dle chuti |
kurkuma | špetka | pepř | dle chuti |
Je podzim, venku je už zima a není nic lepšího, než horká zeleninová polévka, která krásně zahřeje.
Očištěnou zeleninu omyjeme a pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu, osolíme a za stálého míchání restujeme ještě asi dvě minuty. Zalijeme vývarem z kuřecích drobů. Vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec vmícháme ještě zmražený hrášek. Vmícháme uvařené domácí nudle a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme špetkou soli, kořením a pepřem podle chuti. Ozdobíme libečkem nebo nasekanou petrželkou.
Kdo chce mít polévku hustší, může polovinu vývaru s polovinou zeleniny rozmixovat a druhou část vývaru se zeleninou nalít zpět.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI