Zeleninová polévka z kořenové zeleniny, cukety, kedlubny tuřínu a batátu zpět

Ingredience:
Ghí dle potřebycuketa80 gpetržel1 ks
kedlubna1 ksmrkev1 kstuřín60 g
batáty30 gmletý kmín dle chutihimalájská růžová sůl špetka
voda1,5 l
Ghí dle potřeby, cuketa 80 g, petržel 1 ks, kedlubna 1 ks, mrkev 1 ks, tuřín 60 g, batáty 30 g, mletý kmín dle chuti, himalájská růžová sůl špetka, voda 1,5 l

Příprava

Přesně tak to dopadá, když si necháte přivézt bednu cuket. Cukety se snažím zužitkovat jak jen to jde a polévky jsou nejlepší.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu: cuketu, petržel, mrkev, kedlubnu, tuřín, batát, zalijeme vodou, přidáme kmín, lehce osolíme, vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku a krátce povaříme. Můžeme rozmixovat do hladka nebo si vychutnat kousky zeleniny.
V případě potřeby zahustíme hraškou.

2016-05-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI