Zeleninová polévka z kořenové zeleniny, pórku, cibulky a zázvoru, zahuštěná hraškou zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebybílá cibule1 ksmrkev4 ks
pórek1/4 kspetržel1 ksceler30 g
mořská sůl dle chutizázvor nastrouhaný najemno1 lžičkahraška na zahušťování1 lžíce
voda1,5 l
České Ghíčko dle potřeby, bílá cibule 1 ks, mrkev 4 ks, pórek 1/4 ks, petržel 1 ks, celer 30 g, mořská sůl dle chuti, zázvor nastrouhaný najemno 1 lžička, hraška na zahušťování 1 lžíce, voda 1,5 l

Příprava

Bohužel ani nám se nevyhnula chřipka, zatím trápí jen mě, ale aby neknokautovala i další členy domácnosti snažím se všemi silami podpořit jejich imunitu. Dnes v hlavní roli zeleninka a zázvor.

Na Českém Ghíčku orestujeme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu, část pórku a krátce prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme hrašku. Vaříme do změknutí zeleniny a ke konci přidáme zbylý pórek, krátce prohřejeme, stáhneme z plotny a přidáme nastrouhaný zázvor.

Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Jedna polévková lžíce hrašky 30g zahustí 1,5 litru vody.

2016-02-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI