Ingredience: | |||||
klobása s paprikou | 30 dkg | velká cibule | 1 ks | sádlo | 3 lžíce |
zelí i s nálevem | 50 dkg | ocet | dle potřeby | brambory | 5 - 7 ks |
sladká červená paprika | 1/2 pytlíku | pálivá paprika nebo chilli (dle chuti) | špetka | kmín | špetka |
polévkové koření | pár kapek | silný vývar z kostí nebo hovězí bujon (masox) | 1 a více l |
Polévka plná zelí, které zahřeje....
Orestujeme si do sklovata cibulku na sádle (můžeme přidat trošku špeku). Na cibulku si přihodíme nakrájenou klobásu a společně ještě chvilku restujeme, přisypeme sladkou mletou papriku a lehce zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a vyždímané pokrájené zelí (vodu ze zelí necháme stranou zatím). Když jsou brambory měkké, osolíme, opepříme a podle chuti přilijeme vodu ze zelí. Provaříme. Konec už je na každém… buď nezahušťovat, nebo zahustit jíškou a nebo jako já troškou hladké mouky rozmíchané ve smetaně… normálně dávám zakysanou, teď jsem neměla tak jsem dala klasiku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI