Zelňačka zpět

Ingredience:
klobása s paprikou30 dkgvelká cibule1 kssádlo3 lžíce
zelí i s nálevem50 dkgocet dle potřebybrambory5 - 7 ks
sladká červená paprika1/2 pytlíkupálivá paprika nebo chilli (dle chuti) špetkakmín špetka
polévkové koření pár kapeksilný vývar z kostí nebo hovězí bujon (masox)1 a více l
klobása s paprikou 30 dkg, velká cibule 1 ks, sádlo 3 lžíce, zelí i s nálevem 50 dkg, ocet dle potřeby, brambory 5 - 7 ks, sladká červená paprika 1/2 pytlíku, pálivá paprika nebo chilli (dle chuti) špetka, kmín špetka, polévkové koření pár kapek, silný vývar z kostí nebo hovězí bujon (masox) 1 a více l

Příprava

Polévka plná zelí, které zahřeje....

Orestujeme si do sklovata cibulku na sádle (můžeme přidat trošku špeku). Na cibulku si přihodíme nakrájenou klobásu a společně ještě chvilku restujeme, přisypeme sladkou mletou papriku a lehce zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a vyždímané pokrájené zelí (vodu ze zelí necháme stranou zatím). Když jsou brambory měkké, osolíme, opepříme a podle chuti přilijeme vodu ze zelí. Provaříme. Konec už je na každém… buď nezahušťovat, nebo zahustit jíškou a nebo jako já troškou hladké mouky rozmíchané ve smetaně… normálně dávám zakysanou, teď jsem neměla tak jsem dala klasiku.

2014-01-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI