Zelňačka zpět

Ingredience:
brambory3 kscibule1 kssladká paprika (pálivá)1 lžíce
kysané zelí500 gkmín dle chutičesnek2 stroužky
drcené ovesné vločky4 lžícemrkev1 ksvývar i s masem1 - 1,5 l
sůl dle chutipepř dle chutimajoránka dle chuti
olej dle potřebyopečená klobása dle chuti
K servírování:
kysaná smetana dle chutinasekané bylinky dle chuti
brambory 3 ks, cibule 1 ks, sladká paprika (pálivá) 1 lžíce, kysané zelí 500 g, kmín dle chuti, česnek 2 stroužky, drcené ovesné vločky 4 lžíce, mrkev 1 ks, vývar i s masem 1 - 1,5 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, majoránka dle chuti, olej dle potřeby, opečená klobása dle chuti, kysaná smetana dle chuti, nasekané bylinky dle chuti

Příprava

Zelňačka... Co dodat, každý ji vaří jinak a přeci ji každý miluje. Moje verze je takováto...

Cibulku oloupete a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi tři lžíce oleje a cibulku pozvolna opékejte dohněda. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kostky. Když je cibulka hezky opečená, přidejte vločky a mrkev a chvíli opékejte. Zasypte paprikou, promíchejte a nechte pár vteřin opékat. Zalijte vývarem. Přidejte brambory, kmín, sůl a pepř. Můžete přihodit i jeden dva bobkové listy a nové koření. Přiklopte a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Zelí rozdělte na půl. Půlku propláchněte vodou a durhou polovinu nechte kyselou. Zelí pokrájejte. Přidejte do polévky a nechte povařit pět minut. Prolisujte česnek a ochuťte majoránkou. Servírujte se zakysanou smetanou, bylinkami a chlebem.

2017-09-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI