Ingredience: | |||||
brambory | 3 ks | cibule | 1 ks | sladká paprika (pálivá) | 1 lžíce |
kysané zelí | 500 g | kmín | dle chuti | česnek | 2 stroužky |
drcené ovesné vločky | 4 lžíce | mrkev | 1 ks | vývar i s masem | 1 - 1,5 l |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | majoránka | dle chuti |
olej | dle potřeby | opečená klobása | dle chuti | ||
K servírování: | |||||
kysaná smetana | dle chuti | nasekané bylinky | dle chuti |
Zelňačka... Co dodat, každý ji vaří jinak a přeci ji každý miluje. Moje verze je takováto...
Cibulku oloupete a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi tři lžíce oleje a cibulku pozvolna opékejte dohněda. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kostky. Když je cibulka hezky opečená, přidejte vločky a mrkev a chvíli opékejte. Zasypte paprikou, promíchejte a nechte pár vteřin opékat. Zalijte vývarem. Přidejte brambory, kmín, sůl a pepř. Můžete přihodit i jeden dva bobkové listy a nové koření. Přiklopte a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Zelí rozdělte na půl. Půlku propláchněte vodou a durhou polovinu nechte kyselou. Zelí pokrájejte. Přidejte do polévky a nechte povařit pět minut. Prolisujte česnek a ochuťte majoránkou. Servírujte se zakysanou smetanou, bylinkami a chlebem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI