Zelňačka bez zahušťování zpět

Ingredience:
uzená žebra1000 gkysané zelí300 gbobkový list3 ks
nové koření5 kuličekčesnek3 stroužkyvětší brambory4 ks
sůl dle chutipepř špetkaocet dle potřeby
cukr dle potřebysladká smetana1 kelímekzakysaná smetana1 kelímek
uzená žebra 1000 g, kysané zelí 300 g, bobkový list 3 ks, nové koření 5 kuliček, česnek 3 stroužky, větší brambory 4 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, ocet dle potřeby, cukr dle potřeby, sladká smetana 1 kelímek, zakysaná smetana 1 kelímek

Příprava

Zelňačku zná snad notoricky každý, takže nebudeme dlouho omílat, jaká je to vynikající polévka a vrhneme se na přípravu.

Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme. Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti. Po cca 5 minutách přidáme překrájené /eventuelně propláchnuté/ zelí a vaříme cca 12 minut. Přidáme obě smetany. Dle chuti přidáme ocet, cukr, eventuelně sůl a taky pepř. Nakonec přidáme obrané maso a prohřejeme.

2015-04-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI