Ingredience: | |||||
uzená žebra | 1000 g | kysané zelí | 300 g | bobkový list | 3 ks |
nové koření | 5 kuliček | česnek | 3 stroužky | větší brambory | 4 ks |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | ocet | dle potřeby |
cukr | dle potřeby | sladká smetana | 1 kelímek | zakysaná smetana | 1 kelímek |
Zelňačku zná snad notoricky každý, takže nebudeme dlouho omílat, jaká je to vynikající polévka a vrhneme se na přípravu.
Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme. Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti. Po cca 5 minutách přidáme překrájené /eventuelně propláchnuté/ zelí a vaříme cca 12 minut. Přidáme obě smetany. Dle chuti přidáme ocet, cukr, eventuelně sůl a taky pepř. Nakonec přidáme obrané maso a prohřejeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI