Zelnice s červenou paprikou zpět

Ingredience:
kysané zelí i s nálevem300 gvelká cibule1 ksmáslo a lžíce oleje1 lžíce
mletý kmín špetkasladká paprika1,5 lžícecayenský pepř špetka
hladká mouka1,5 lžícebobkový list dle chutibrambory2 ks
pikantní klobása nakrájená na půlkolečka1 kssmetana ke šlehání nebo 2 lžíce zakysané4 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
kysané zelí i s nálevem 300 g, velká cibule 1 ks, máslo a lžíce oleje 1 lžíce, mletý kmín špetka, sladká paprika 1,5 lžíce, cayenský pepř špetka, hladká mouka 1,5 lžíce, bobkový list dle chuti, brambory 2 ks, pikantní klobása nakrájená na půlkolečka 1 ks, smetana ke šlehání nebo 2 lžíce zakysané 4 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Ráda vařím k večeři polévky, protože většinou stačí postupně házet ingredience do hrnce a jídlo se vaří v podstatě samo. Dneska jsem se rozhodla zase jednou uvařit zelňačku, ale trochu jinak, než obvykle. Normálně totiž dělám zelnici bílou, se smetanou na šlehání a s brambory danými zvlášť na talíř a posypanými spoustou smažené cibulky (možná někdy příště). Protože ale život je změna, rozhodla jsem se tentokrát pro jinou variantu, a to tu s červenou paprikou, která je podle mě obvyklejší. A nedopadlo to špatně.

Na směsi oleje a másla nechám zpěnit cibulku. Až změkne a zesklovatí, přidám mletý kmín, papriku, cayenský pepř a nechám trochu orestovat, aby se rozvinula vůně koření. Pak přidám mouku a chvíli nechám smažit do cibulové jíšky, zaliju litrem vody, přidám nakrájené zelí, nálev a bobkový list. Nechám vařit tak dlouho, dokud zelí nezměkne, je to tak za 30 - 40 minut. 

Mezitím si opeču na pánvičce klobásu a nechám přebytečný tuk okapat na papírové utěrce. Ve vedlejším hrníčku uvařím dvě brambory nakrájené na menší kostičky. Brambory je lepší vařit zvlášť, protože se může stát, že v kyselém vývaru ze zelí nezměknou. Než se klobása a brambory uvaří, zelí je měkké a může se tak všechno smíchat dohromady. Pak už jen dochutím trochou šlehačky, solí, pepřem, vyndám bobkový list a je hotovo.

2018-03-01 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI