Ingredience: | |||||
cibule či šalotka | 2 ks | panenský olivový olej | 1 dcl | kvalitní sterilované bílé fazole | 1 sklenice |
škrob | 1 lžíce | rajčata | 2 ks | čerstvá hladkolistá petrželka | hrst |
mořská sůl | špetka | pepř | špetka | solčanka | špetka |
parmazán | dle chui | ||||
Zeleninový vývar: | |||||
cibule | 2 ks | mrkev | 2 ks | petržel vč. nati | 1 ks |
celer či řapíkatý celer | kousek | rajče | 1 ks | voda | 2 l |
mořská sůl | špetka | pepř | špetka | parmezán | hoblinky |
Servírujeme s hoblinkami parmazánu, které dodají polévce šmrnc
Olivový olej je v této polévce dominantní a není ho tam zrovna málo, proto je důležité, aby byl kvalitní – chuť, vůně, nutriční hodnota.
Cibuli rozkrájíme na osminky, na rozpáleném oleji velmi krátce orestujeme - nesmí zhnědnout, pouze zesklovatět. Přidáme fazole, zalijeme zeleninovým vývarem, provaříme. V troše studené vody rozmícháme 1 lžíci škrobu, vlijeme do polévky, zamícháme a přihodíme i nakrájená rajčata (větší kousky) a velmi krátce povaříme, dochutím solí, pepřem příp. solčankou.
Po odstavení do polévky vhodíme část nakrájené petrželky a část si necháme na dozdobení na talíři. Servírujeme s hoblinkami parmazánu – nemusí být.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI