Grilované lilky s bazalkovým jogurtem a nivou zpět

Ingredience:
menší lilek2 ksolivový olej2 pol. lžícebílý jogurt / zakysaná smetana150 g
citrón (šťáva)1/2 ksstroužek česneku3-4 ksbazalka hrstka
sůl špetkačerstvý pepř špetka
Doporučuji:
plísňový sýr dle chuti
menší lilek 2 ks, olivový olej 2 pol. lžíce, bílý jogurt / zakysaná smetana 150 g, citrón (šťáva) 1/2 ks, stroužek česneku 3-4 ks, bazalka hrstka, sůl špetka, čerstvý pepř špetka, plísňový sýr dle chuti

Příprava

Výborné je také promíchat jogurt nebo zakysanou smetanu s nivou nebo jiným plísňovým sýrem a bylinkami, také je to moc a moc dobré. Zkusila jsem obě varianty.

Postup je tak jednoduchý, že si vůbec nemusíte lámat hlavu se složitostí. Bojím se, že se vejde vlastně do dvou vět. 
Plátky omytého lilku osolíme a opepříme a necháme na cca 10 minut vypotit. Potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi (nejlépe grilovací pánvi). Necháme lehce zchladnout a přelijeme jogurtem nebo zakysanou smetanou s česnekem, šťávou z citronu a nasekanou čerstvou bazalkou.

Omáčku či chcete-li dip, nechte klidně chvíli uležet, aby se chutě spojily.

2014-10-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI