Galetky (4 kusy): | |||||
hladká pohanková mouka | 125 g | voda | 250 ml | sůl | 2 špetky |
špenátové listy | 2 plné hrsti | ||||
Náplň: | |||||
uzený losos | 300 g | mozzarella | 120 g | vejce | 4 ks |
listy špenátu | na ozdobu | čerstvě mletý pepř | dle chuti | sůl | dle chuti |
Galetky z pohankové mouky jsme si doma hodně oblíbili. Jsou totiž skvělé. S jejich náplněmi můžete experimentovat a galetku můžete obložit čímkoli podle vaší chuti. I když je dělám docela často, nestane se, že by se nám přejedly.
Nedávno jsem do těsta rozmixovala i lístky špenátu. Špenát zmírnil výraznější chuť pohankové mouky a tak bych galetku doporučila i těm, kdo pohankové mouce příliš na chuť nepřišli, ale chtějí jí používat. Třeba z toho důvodu, že je bez lepku.
V misce smíchejte všechny ingredience na těsto, kromě špenátu. Přelijte do mixéru, přihoďte 2 plné hrsti čerstvých špenátových listů a důkladně rozmixujte.
Připravte si ingredience na náplň. Lososa natrhejte na menší kousky, mozzarellové třešničky překrájejte na půlky a připravte si k ruce vajíčka.
Na rozehřátou palačinkovou pánev vlijte část těsta. Palačinkovým dřívkem ho rozetřete do tenka až ke krajům pánve. Do středu palačinky ihned vyklepněte vajíčko. Přidejte i kousky mozarelly. Galetku pečte na mírném plameni, ať se vajíčko stihne udělat. Má mít pevný bílek a tekutý žloutek.
I když ze začátku galetka vypadá pevně přilepená k pánvi, buďte trpěliví a nesnažte si ji odlepit od pánve předčasně. To si galetku jenom potrháte. Začne se totiž od krajů po chvilce odlepovat sama a potom už půjde z pánve krásně sundat.
Těsně před koncem pečení přidejte kousky lososa, ať se jenom lehce prohřeje. Podle chuti vajíčko opepřete a jemně osolte. Na talíři ozdobte lístky špenátu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI