Avokádové guacamole zpět

Ingredience:
zralé avokádo1 ksšťáva z půlky limetky dle chutinajemno nakrájená červená cibule1/2 ks
velká masitá rajčata2 ksčesnek1 stroužeknasekaný korindr snítka
sůl dle chuti
zralé avokádo 1 ks, šťáva z půlky limetky dle chuti, najemno nakrájená červená cibule 1/2 ks, velká masitá rajčata 2 ks, česnek 1 stroužek, nasekaný korindr snítka, sůl dle chuti

Příprava

Snad na žádné oslavě nebo párty nesmí chybět tradiční guacamole. Jedná se o avokádovou pomazánku nebo dip, který slouží jako přísada k dalším jídlům. Já osobně miluji guacamole s kukuřičnými lupínkami nachos. Domácí guacamole se rozhodně nedá srovnávat s kupovanými omáčkami. Můžete ho podávat například i ke grilovanému masu nebo sýrům. Zaručeně oživí každou zahradní párty a ostatní se Vás budou vyptávat na recept, věřte mi. Důležité je také použití správných ingrediencí ve správnou chvíli. V receptu použitý koriandr rozhodně nevynechávejte, dodá guacamole totiž ten správný šmrnc.

Nejlépe ve velkém hmoždíři rozmačkejte avokádo s limetkovou šťávou a solí. Přidejte na malé kousky nakrájená rajčata, cibuli, koriandr a česnek. Podle chuti případně dosolte nebo přidejte limetkovou šťávu. Guacamole nechte v lednici cca na 1 hodinu vychladit a podávejte. 

2015-09-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI