Ingredience: | |||||
avokádo | 2 ks | žitná hladká mouka | cca 1/2 hrnku | uvařená quinoa | cca 1/2 hrnku |
voda/rostlinné mléko | dle potřeby | strouhanka | dle potřeby | chia semínka | dle chuti |
Celerový dip: | |||||
celer | 100 g | vegan zakysaná smetana nebo bílý jogurt | dle potřeby | česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti | epř | špetka | zázvor | dle chuti |
Dip z červené řepy: | |||||
uvařená nebo nastrouhaná červená řepa | cca 200 g | česnek | 1 stroužek | vegan zakysaná smetana nebo bílý jogurt | dle potřeby |
sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Ještě nedávno jsem tu psala, že nejsem tak úplně milovník samotného avokáda. Tím, že jsem ho neustála nějak zpracovávala a během přípravy ujídala, se to ale změnilo a konečně jsem velkou avokádovou fanynkou. To se projevuje především při nákupech.
Když v supermarketu potkám slevněnou síťku avokáda, tak bez rozmýšlení beru. Pak přichází ta zábavná část, kdy vymýšlím, co s tím. To ale tentokrát vlastně neproběhlo. Hned na cestě z obchodu jsem věděla, že musím zkusit hranolky, jen jsem vůbec netušila, jaký zvolím postup a že použiji mé oblíbené výživné vychytávky. Nakonec tedy vzniklo tohle a ačkoli slovo foodporn moc nepoužívám, tady mě prostě lepší nenapadá. Takže přátelé, nakupujte avokáda v akci, obalujte a pečte!
Postup:
Připravila jsem mé dva oblíbené dipy, ale můžete zkusit jakékoli jiné, samozřejmě.
Celerový dip:
Celer nastrouháme a vše smícháme.
Dip z červené řepy:
Vše mixujeme.
Jistě to půjde obalit i běžně např. v hrašce či jiném těstíčku a strouhance, ale sdílím s vámi můj výživný experiment. Navíc těstíčkem zvětšíte objem a sytost.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI