Bagely s kuřecím masem zpět

Bagely:
špaldová muka typ 1050 Lidl500 gvoda350 mlsušené droždí7 g
třtinový cukr1 a 1/2 lžícesůl1 a 1/2 lžíčkysezamová semínka dle chuti
Náplň:
grilované kuřecí maso500 gtvaroh250 gpažitka hrst
sůl dle chutizelenina dle chuti
špaldová muka typ 1050 Lidl 500 g, voda 350 ml, sušené droždí 7 g, třtinový cukr 1 a 1/2 lžíce, sůl 1 a 1/2 lžíčky, sezamová semínka dle chuti, grilované kuřecí maso 500 g, tvaroh 250 g, pažitka hrst, sůl dle chuti, zelenina dle chuti

Příprava

Bagel mě lákalo vyzkoušet už dlouho. Poprvé jsem tohle pečivo zaregistrovala u Lady na jejím blogu Simply food. Pak ho objevila ve své úžasné knize o pečivu. Trvalo to sice pár měsíců, než jsem sebrala odvahu se do nich pustit, ale výsledek mě mile překvapil.
Toto bílé pečivo ve tvaru kroužků bylo prý kdysi každodenním chlebem východoevropských Židů. Dnes je typické pro New York a klasickou snídani s bagely a žervé. Před pečením se bagely ponoří do vroucí vody a díky tomu jsou na povrchu pružné a pevné, měkké uvnitř.
Tohle je moje upravená verze z knihy Chléb.

Těsto si buď jako já necháte vymíchat a vykynout pekárnou na chleba. A nebo postupujete následovně - droždí a cukr si smícháme s cca 100 ml vlažné vody. Do velké mísy dáme mouku se solí a do středu uděláme důlek, do kterého přilijeme ve vodě rozpuštěné droždí s cukrem. Přidáme vodu tak, aby vzniklo pevné, vlhké těsto. Hněteme asi 10 minut, dokud nevypracujeme hladké pružné těsto. Těsto necháme asi 1 hodinu nakynout. Po té ho nakrájíme na osm kousků a z každého vytvarujeme do tvaru koule, z té vytvarujeme kroužek a do středu zapíchneme pomoučněný prst, krouživým pohybem otvor zvětšíme. Vařením a pečením těsto nabude, proto vytvořte díru dostatečně velkou. Bagely přendáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme asi 15 minut nakynout. Ve větším hrnci si přivedeme do varu vodu, teplotu snížíme tak, aby voda jen mírně vřela. Děrovanou naběračkou opatrně pokládáme bagely (vždy dva kusy) do vody a vaříme asi 2 minuty, pak obrátíme a zase dvě minuty. Okapané bagely přeneseme zpět na plech s dostatečným rozestupem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v předehřáté troubě dozlatova cca 20 minut. Necháme vychladnout.
Poté podélně rozřízneme a naplníme tvarohem ochuceným nasekanou pažitkou a solí, grilovanými kousky kuřete a zeleninou.

2016-06-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI