Ingredience: | |||||
oloupané batáty | 1/4 - 1/2 hrnku | lněná semínka | 1/2 hrnku | slunečnicová semínka | 1/2 hrnku |
sezamová semínka (můžete přidat i dýňové nebo chia semínka) | 1/4 hrnku | sůl | 1/2 lžičky | pepř | špetka |
hrubá sůl | na posypání krekrů | voda (doléváme dle konzistence těsta) | 3/4 hrnku |
Chcete něco zdravějšího? Bez mouky? Co takhle krásně křupavé batátové krekry? Vy už dobře víte,že batáty jsou moje milované prostě nej :o)
Dělala jsem k tomu dip z pečených paprik upravený na mou verzi, ale ten Vám vložím v dalším receptu.
Krekry určitě oceníte jako rychlou svačinku, dají se také připravit jako báječné pohoštění pro návštěvu, nazdobené dipem, pomazánkou, zeleninou....
Batátu nastrouháme na jemno, přidáme semínka, sůl, pepř a vodu, umícháme těsto (bude lepivé) na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto do tenké vrstvy a dáme do vyhřáté trouby péct na 170°cca. na 20 minut, potom troubu snížíme na 150° a pečeme dalších cca. 20 minut. V polovině vyndáme nakrájíme a dáme zpět do trouby, pečeme, dokud se nám nelíbí barva.
Batáty dodají krekrům zase trošku jinou chuť a můžu říct, že u nás zmizely velmi rychle.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI