Ingredience: | |||||
slunečnicová semínka | 100 g | lněná semínka | 100 g | chia semínka | 50 g |
fazolová mouka | 3 lžíce | sušená rajčata | 5 ks | sůl | špetka |
olivový olej | 2 lžíce | voda | 150 ml |
Velmi dlouho jsem se chystala na přípravu semínkového chleba nebo krekrů a konečně jsem se k tomu dopracovala a na to, že to byl první pokus, tak musím říct, že je to dobrota.
Dle chuti můžete přidat sušenou petržel, libeček nebo medvědí česnek.
1. Jako první si předehřejeme troubu na 160°C.
2. Ve větší míse smícháme všechny ingredience kromě sušených rajčat. Ta promixujeme ve food procesoru na drobné kousky. Směs poté i spolu s rajčaty promícháme a necháme minutku odpočinout. Poté ještě párkrát promícháme.
3. Na klasický plech rozložíme pečící papír a na něj dáme semínkovou směs. Pomocí lžíce či stěrky směs rozprostřeme na cca 3 - 5 mm vrstvu a poté dáme péct.
4. Pečeme 25 minut, poté vyndáme a opatrně nakrájíme na obdélníky, poté dáme krekry ještě na cca 10 minut dopéct.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI