Bezlepkové semínkové krekry s chia semínky zpět

Ingredience:
slunečnicová semínka100 glněná semínka100 gchia semínka50 g
fazolová mouka3 lžícesušená rajčata5 kssůl špetka
olivový olej2 lžícevoda150 ml
slunečnicová semínka 100 g, lněná semínka 100 g, chia semínka 50 g, fazolová mouka 3 lžíce, sušená rajčata 5 ks, sůl špetka, olivový olej 2 lžíce, voda 150 ml

Příprava

Velmi dlouho jsem se chystala na přípravu semínkového chleba nebo krekrů a konečně jsem se k tomu dopracovala a na to, že to byl první pokus, tak musím říct, že je to dobrota.

Dle chuti můžete přidat sušenou petržel, libeček nebo medvědí česnek.

1. Jako první si předehřejeme troubu na 160°C.

2. Ve větší míse smícháme všechny ingredience kromě sušených rajčat. Ta promixujeme ve food procesoru na drobné kousky. Směs poté i spolu s rajčaty promícháme a necháme minutku odpočinout. Poté ještě párkrát promícháme.

3. Na klasický plech rozložíme pečící papír a na něj dáme semínkovou směs. Pomocí lžíce či stěrky směs rozprostřeme na cca 3 - 5 mm vrstvu a poté dáme péct.

4. Pečeme 25 minut, poté vyndáme a opatrně nakrájíme na obdélníky, poté dáme krekry ještě na cca 10 minut dopéct.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-09-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI