Bezlepkový quiche se šunkou, pórkem a sýrem zpět

Těsto:
pohanková mouka175 gjáhelná mouka25 gkonopná mouka25 g
máslo100 gvejce1 kssůl1/2 lžičky
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 lžičkymléko3 lžíce
Náplň:
pórek1 ksprosciutto cotta (vařená šunka)150 gmalá cibule1 ks
bílky2 kshrášek50 gsýr raclette140 g
sýr feta60 gkari1/2 lžičkysmetana ke šlehání100 ml
jogurt250 gpepř dle chuti
pohanková mouka 175 g, jáhelná mouka 25 g, konopná mouka 25 g, máslo 100 g, vejce 1 ks, sůl 1/2 lžičky, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 lžičky, mléko 3 lžíce, pórek 1 ks, prosciutto cotta (vařená šunka) 150 g, malá cibule 1 ks, bílky 2 ks, hrášek 50 g, sýr raclette 140 g, sýr feta 60 g, kari 1/2 lžičky, smetana ke šlehání 100 ml, jogurt 250 g, pepř dle chuti

Příprava

Zachtělo se mi po dlouhé době experimentovat s mými zásobami mouky. Navíc jsem si z nákupů v Rakousku dovezla vynikající švýcarský polotvrdý sýr Raclette, takže slaný koláč mě napadl hned jako první. Hodí se k večeři, na mlsání k televizi i jako pohoštění pro přátele, co si nepotrpí na sladké.

Smícháme si všechny druhy mouky, sůl, prášek do pečiva a přidáme na plátky nakrájené máslo. Hněteme, dokud se nevytvoří drobenka. Přidáme vejce a podle potřeby, po lžících mléko, dokud se nevytvoří kompaktní těsto. To necháme odpočinout v lednici a mezitím si připravíme náplň. Na troše másla osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme pórek na slabá kolečka a společně restujeme. Nakonec ještě přidáme hrášek a šunku na kostičky. Vzniklou směs necháme krátce zchladnout a vyválíme si těsto. Já jsem měla formu o průměru 25 cm. Dno propícháme vidličkou, překryjeme pečícím papírem a zatížíme třeba suchými luštěninami. Předpečeme si korpus na 180 stupňů asi 10 minut. Do vychladlé zeleninové směsi vmícháme bílky, nastrouhané sýry, smetanu a bílý jogurt. Podle chuti přidáme pepř a kari. Směs rozprostřeme na předpečený korpus a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut dozlatova. Můžeme podávat teplý i studený.

2016-02-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI