Bezvaječná kvasnicová pomazánka zpět

Ingredience:
plátek másla1 cmlahůdková cibulka2 ksdroždí2 kostky (84g)
smetana 33%50 mlpomazánkové máslo1 a 1/2 kelímkucitronová šťáva1 lžíce
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
plátek másla 1 cm, lahůdková cibulka 2 ks, droždí 2 kostky (84g), smetana 33% 50 ml, pomazánkové máslo 1 a 1/2 kelímku, citronová šťáva 1 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Pomazánka, která je chuťově skoro stejná, jako by byla připravená ze sardinek.

Na rozehřátém tuku restujeme do sklovita drobně nakrájené bílé části cibulek.
Přidáme kvasnice a když se rozpustí a začínají se přichytávat k okraji a ke dnu hrnce, přidáme smetanu.
Na mírném plameni neustále promícháváme 3minuty. Pak odstavíme a necháme vystydnout.
Do vhodné, hlubší nádoby dáme pomazánkové máslo, nakrájenou zelenou nať lahůdkové cibulky, pepř a citronovou šťávu.
Přidáme vychladlé kvasnice a vše ručním elektrickým šlehačem ušleháme.
Podle potřeby osolíme a dáme alespoň na 1/2hodiny vychladit do lednice.
Podáváme namazané na čerstvém pečivu.

2017-08-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI