Ingredience: | |||||
sojový granulát | 1 pytlík | kvalitní zeleninový bujon | 1 kostka | velká cibule | 1 ks |
česnek | 1 palička | krájená rajčata | 1 plechovka (asi 400 g) | protlak | 1 lžíce |
kečup | 1 lžíce | majoránka | špetka | bazalka | dle chuti |
oregano | špetka | mletá paprika | špetka | bylinková sůl | dle chuti |
olej | trochu | sojové nebo jakékoliv rostlinné mléko | dle potřeby | ||
Těsto: | |||||
špaldová mouka | 250 g | olej | 80 ml | sůl | 1 lžíce |
ocet | 1 lžíce | voda | 1 dcl |
Sója je luštěnina plná proteinů.Pochází ze severní a střední Číny. Název pochází z japonského „šóju“, což je vlastně sójová omáčka. Tak jdeme na to.
Těsto:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vložíme do lednice a mezitím si vyrobíme náplň.
Náplň:
Uvaříme pytlík sojového granulátu s kostkou dobrého bujonu. Jednu menší cibuli nakrájíme na drobno, hezky pomalu děláme a mícháme na oleji. Pak na to dáme v bujonu uvařený a okapaný granulát, promícháme, přidáme majoránku, trochu mleté papriky a bylinkovou sůl. Chvíli mícháme a pak přidáme plechovku rajčat. Já měla rajčata už s bazalkou. Dále přidáme lžíci rajčatového protlaku a lžíci kečupu. A jako nejdůležitější součást aspoň pálku česneku. Nebojte se dát hodně majoránky, třeba i tymiánu, bazalky a tak dále. To celé chvíli povaříme a necháme vychladnout.
Těsto rozdělíme na půlky a rozválíme natenko. Dáme na něj hromadu náplně a zamotáme.
Celé potřeme sojovým mlíkem rozmíchaným s trochou oleje a posypeme sezamem.
Pečeme na horký vzduch na 180° dokud nejsou nohavice na omak pevný.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI