Boloňský štrúdl zpět

Ingredience:
sojový granulát1 pytlíkkvalitní zeleninový bujon1 kostkavelká cibule1 ks
česnek1 paličkakrájená rajčata1 plechovka (asi 400 g)protlak1 lžíce
kečup1 lžícemajoránka špetkabazalka dle chuti
oregano špetkamletá paprika špetkabylinková sůl dle chuti
olej trochusojové nebo jakékoliv rostlinné mléko dle potřeby
Těsto:
špaldová mouka250 golej80 mlsůl1 lžíce
ocet1 lžícevoda1 dcl
sojový granulát 1 pytlík, kvalitní zeleninový bujon 1 kostka, velká cibule 1 ks, česnek 1 palička, krájená rajčata 1 plechovka (asi 400 g), protlak 1 lžíce, kečup 1 lžíce, majoránka špetka, bazalka dle chuti, oregano špetka, mletá paprika špetka, bylinková sůl dle chuti, olej trochu, sojové nebo jakékoliv rostlinné mléko dle potřeby, špaldová mouka 250 g, olej 80 ml, sůl 1 lžíce, ocet 1 lžíce, voda 1 dcl

Příprava

Sója je luštěnina plná proteinů.Pochází ze severní a střední Číny. Název pochází z japonského „šóju“, což je vlastně sójová omáčka. Tak jdeme na to.

Těsto:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vložíme do lednice a mezitím si vyrobíme náplň.

Náplň:
Uvaříme pytlík sojového granulátu s kostkou dobrého bujonu. Jednu menší cibuli nakrájíme na drobno, hezky pomalu děláme a mícháme na oleji. Pak na to dáme v bujonu uvařený a okapaný granulát, promícháme, přidáme majoránku, trochu mleté papriky a bylinkovou sůl. Chvíli mícháme a pak přidáme plechovku rajčat. Já měla rajčata už s bazalkou. Dále přidáme lžíci rajčatového protlaku a lžíci kečupu. A jako nejdůležitější součást aspoň pálku česneku. Nebojte se dát hodně majoránky, třeba i tymiánu, bazalky a tak dále. To celé chvíli povaříme a necháme vychladnout. 

Těsto rozdělíme na půlky a rozválíme natenko. Dáme na něj hromadu náplně a zamotáme.
Celé potřeme sojovým mlíkem rozmíchaným s trochou oleje a posypeme sezamem.
Pečeme na horký vzduch na 180° dokud nejsou nohavice na omak pevný.

2014-12-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI