Božské toasty zpět

Základní recept:
toastový chleba8 plátkůnáplň dle chuti4 krátvejce2 - 3 ks
máslo1 lžíce
Farmářské toasty:
uzený sýr dle potřebyuzené dle potřebylisty libečku dle potřeby
toastový chleba 8 plátků, náplň dle chuti 4 krát, vejce 2 - 3 ks, máslo 1 lžíce, uzený sýr dle potřeby, uzené dle potřeby, listy libečku dle potřeby

Příprava

Dnes vám pootevřu pokličku rendlíku hned brzy z rána. Prozradím vám jednoduchý recept na velice efektní snídani, kterou si klidně můžete dopřát ve všední den, při použití běžných snídaňových surovin. Můžete ale tuto dobrotu jednoduše povýšit na manu vhodnou na slavnostní labužnický ranní dýchánek, použitím luxusnějších ingrediencí. Variace tohoto pokrmu jsou nekonečné a stačí si jen najít tu svou oblíbenou. Pár z mých oblíbených vám prozradím, nejlépe ale bude, když si najdete tu svou.

Farmářské toaty:

Mezi dva plátky toastu vložíme náplň. Rozpustíme si v pánvi máslo. Toasty obalíme v rozšlehaných vejcích. Vložíme do pánve a opékáme z obou stram na středním plameni dozlatova a ihned podáváme.

Variace náplní:

Margarita: mozzarela, rajče, bazalka
Italská: pršut, grana padano, rukola
Klasická: šunka, gouda, listová petželka
Jarní: kuřecí šunka, medvědí česnek
Pikantní: šunka, plátek hrušky, gorgonzola
Ostrá: pálivý suchý salám, uzený sýr, chilli paprička
Opoňková: listy popence, kvalitní eidam
Tuňáková: drcený scezený tuňák z konzervy, tenký plátek cibule
Anglická: anglická slanina, pasta z fazolí (osolené rozmačkané uvařené fazole se špetkou majoránky, můžete použít i rozmixované fazole z plechovky)
Belgická: plátek romadůru, pórek
Aromatická: cheddar, šunka od kosti, lístky kopřivy
Luxusní španělská: Jamón serrano, sýr Manchego po osmažení ozdobte hoblinkou lanýže
Španělská: chorizo, tenký plátek rajčete, rukola
Jemná: plátkové mascarpone (prodává lidl), pažitka
Severská: plátek uzeného lososa, kopr
 
Dobré je to, že můžete použít vlastně cokoli co najdete v ledničce a na co máte právě chuť
 
Sladká varianta této dobroty je klasický recept s názvem francouzské toasty a připravíte si ji tak, že rozšleháte vejce s mlékem (3 vejce v cca 1,5 dcl) a lžičkou cukru a toasty v tom obalíte, opečete na másle a pak obalíte ve skořicovém cukru. Podávejte s ovocem.
2015-10-16 Předkrmy

Poznámka

Podle svých preferencí změňte náplň, postup bude vždy stejný jako u tohoto receptu.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI